Et bæredygtigt alterbord

Overvejelser, inspiration og ideer til kirken

Grøn Kirke udgiver et gratis hæfte til inspiration for kirker, der gerne vil tænke bæredygtighed ind på alterbordet og med i kirkens pynt. Materialet kan bestilles gratis fra Grøn Kirke.

Materialet har fokus på:

- Kirkeårets farver og giver ideer til, hvordan kirkeåret kan afspejle sig i kirkens pynt.

- Alterets elementer og ideer til alterduge, dåbsklude, udendørs alter og mere

- Ideer til, hvordan alterbuketterne kan sammensættes af årstidens blomster​

- Konkrete bud på, hvordan en selvforsynende kirkehave kan se ud

- Hvad gør man, hvis man ikke selv kan dyrke sine blomster?​

Hæftet kan læses online eller bestilles gratis fra Grøn Kirke (man betaler kun porto og et administrationsgebyr på kr. 50)

Guide: Bliv selvforsynende med alterblomster hele året

Langt størstedelen af de blomster, der sælges i Danmark er importeret fra steder i verden, hvor de sætter et massivt negativt fodaftryk både miljømæssigt og socialt. Det er ærgerligt, når man tænker på, at blomster jo skal skabe glæde. Få inspiration til selv at dyrke blomsterne til alteret.

fuglesanger pixabay

DIY (gør det selv): Blomsterbinding til alterbordet

I vores fokus på det bæredygtige alterbord bringer vi nu en guide til at lave en smuk blomsterbuket til alterbordet og andre steder, hvor man pynter op. Det er Tanja Aertebjerg fra "Den bæredygtige blomsterbutik - Grønne hjerter", der viser hvordan.