Grøn Kirkelig Organisation – Miljøhuset

Miljøhuset opfylder 43 punkter ud af tjeklisten 48. De har sat kryds ved 2 punkter på Gudstjeneste og diakoni, alle 6 punkter i Info og undervisning, alle 10 på Indkøb, 12 på Energi, 4 på transport og alle 9 på Behandling af affald.

Det mest overraskende i processen for dem, var at det passede til deres profil i forvejen. De besluttede at være konsekvente med deres grønne profil i foråret 2014.

Miljøhuset er startet op i 1989 af Ulrik Hauger, der har arbejdet med arbejdsmiljø siden 1976 og har som eneste arbejdsmiljørådgiver målrettet sine udbud til Folkekirkens arbejdspladser.
På Miljøhusets hjemmeside kan man b.la. læse om deres visioner, hvor de skriver:
"Vi har indarbejdet grøn og økologisk tankegang i vores arbejde, serviceydelser, koncepter og iMiljøhusets drift."

Miljøhuset har forpligtet sig til en grøn profil, hvor grøn skal opfattes som en ”økologisk og helhedsorienteret tankegang”. De opfatter ”grøn” som det bedst opnåelige – det vil sige, at deres grønne profil også omfatter deres serviceydelser, deres rådgivning af kunder og deres forhold til det globaliserede samfund.
Derefter følger en lang række eksempler på, hvordan dette konkret udleves i hverdagen.