addthis-area

Klik her for at bestille stafetten til din kirke.

Klik her for inspiration til, hvordan du bruger symbolerne i en gudstjeneste eller andagt.

Hvor har stafetten været? Læs her om dens rejse rundt i landet og hvordan den er blevet brugt.

Klimabøn

Til brug til klimagudstjenester er der blevet skrevet en særlig klimabøn.

Læs bønnen her

Stafetten på cykel

Hvis I vil gøre en ekstra indsats for at holde stafetten grøn, kan I gå nogle kirker sammen i et område og bestille stafetten over en længere periode.

I kan transportere stafetten rundt mellem hinandens kirker på cykel, til hest eller på fælles vandretur- kun fantasien sætter grænser for, hvordan stafetten kan transporteres rundt i landet.

Velkommen til Kirkernes Klimastafet

Kirkernes Klimastafet rejser i disse dage rundt fra kirke til kirke og gør opmærksom på klimaforandringernes konsekvenser.

Skal din kirke være med?
Bestil en kuffert med kaffe, sten, koraller og majs – hold en gudstjeneste og lær dig selv og andre mere om de globale klimaforandringer og hvordan din kirke kan blive mere grøn til gavn for verdens mest udsatte.

Kufferter med symboler
Kaffe, sten, koraller og majs fra Mellemamerika, Grønland, Stillehavet og Malawi er symboler fra områder i verden, der lider under de store konsekvenser klimaforandringer har på kloden og på vore medmennesker. Disse symboler ligger i en kuffert, som kirker kan bestille og bruge i gudstjenester og andagter.

Lidt baggrund
Kirkernes Klimastafet hjælper kirker i gang med at sætte fokus på klimaforandringer samt, hvad man kan gøre for at blive mere klima-ansvarlig som kirke. Symbolerne kommer med posten. Og her på hjemmesiden kan du finde inspiration til at holde en andagt, gudstjeneste og andre liturgiske markeringer.

Målgruppe
Målgruppen er bred: hele menigheden, konfirmanderne, studiekredse, osv. Kufferterne går fra kirke til kirke over hele landet. Som kirke kan man vælge at bruge kufferten selv, eller at gå sammen med andre kirker og kirkesamfund for at markere ansvaret for skaberværket sammen. Danske Kirkers Råd står for at koordinere kufferternes rejse gennem landet.

Bestil stafetten her.

Link til pressemeddelelser

Hvordan bruger jeg stafetten?