Sitemap
  addthis-area

   

  29-03-2017

  12. juni: Inspirationsseminar om Verdensmålene og vedvarende energiløsninger for kirker.

  Hvad er FNs Verdensmål og hvad har de med kirker og grøn omstilling at gøre? Hvordan kan kirker samarbejde med kommunen og omstille sig til vedvarende energi? Få svar fra bl.a. professor Steen Hildebrandt, biskop Peter Fischer-Møller og energivejleder Carsten Vejborg, når Grøn Kirke inviterer til inspirationsseminar d. 12. juni kl. 13-16 i Odense.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  01-03-2017

  En klimaoptimistisk film til inspiration

  Filmen "I Morgen" vil fungere fremragende som indslag i en workshop eller som oplæg til en inspirationsdag. Brugt i en sognegård eller lignende sted vil den især i sammenhæng med årets reformationsjubilæum kunne ses som eksempler på mennesker, som tager magten tilbage over den livsverden, som Gud har givet os at elske, forvalte og give uskadt videre til fremtidens generationer. Filmanmeldelse af Martin Ishøy

  Læs mere

  Grøn Kirke


  08-02-2017

  Ny Grøn Kirke i Haderslev Stift

  I Nr. Bjert Kirke har de igennem lang tid haft fokus på, hvad de kunne gøre bedre for at tage hensyn til miljøet.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  25-01-2017

  2 nye grønne kirker i Roskilde Stift

  Farendløse og Nordrupøster Kirker i Ringsted er blevet Grønne Kirker

  Læs mere

  Grøn Kirke


  15-12-2016

  Areopagos Danmark er Grøn Kirkelig Organisation.

  Areopagos Danmark opfylder 27 ud af tjeklistens 48 punkter. og Medarbejderne har sammen udarbejdet et dokument, hvori de uddyber hvordan de arbejder med punkterne.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  22-11-2016

  Glædelig grøn jul

  Klimaforandringerne går ud over julen, hvis mange traditioner mister noget symbolkraft. Men advent og jul er en tid til at holde fast i håbet om forandringens mulighed - at det brudte og ødelagte i vores liv genoprettes. En advents- og juleklumme af Peter Lodberg, professor i teologi ved Aarhus Universitet.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  22-11-2016

  5 tips til en grønnere jul

  December er for de fleste en tid med gaver, hygge, fællesskab og god mad. Men også en tid med øget forbrug, der koster ressourcer og dermed belaster vores klode. Men det ene bør ikke udelukke det andet, så her følger nogle tips til en grønnere jul.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  02-11-2016

  Grøn Kirke opfordrer til bøn for COP22

  Vi opfordrer kirker i Danmark til at bede for klimatopmødet i Marokko de kommende uger, når verdens lande mødes for at forhandle detaljerne i Paris-aftalen på plads. Bønnen kan bruges som den er eller rettes til, som det passer i din kontekst.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  02-11-2016

  Globale aftaler og lokalt engagement skal sætte en stopper for klimaforandringerne

  Der er grund til at have håb for forhandlingerne ved det næste klimatopmøde, som begynder mandag 7. november i Marokko. Folkekirkens Nødhjælps klimarådgiver, Mattias Söderberg, skriver om de globale aftaler og klimaforhandlingerne forud for mødet.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  12-10-2016

  At plante et træ er en fredelig handling

  Ved TRO – økologisk kirkefestival 2016 blev der plantet et træ ved den traditionelle morgenandagt ved ”Verdens ende”. Træplantningen var en del af Grøn Kirkes "Plant håb"-kampagne.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  11-10-2016

  Sct. Catharinæ Kirke er Grøn Kirke

  I Sct. Catharinæ Kirke i Aalborg Stift har de nedsat et Grøn Kirke udvalg bestående af personale fra flere forskellige faggrupper. Kirkens præster har så budt ind i forhold til det teologiske.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  05-10-2016

  Ny Grøn Kirke i Viborg Stift

  I Overlade Kirke har de arbejdet med projekt Grøn Kirke i et års tid. På menighedsrådsmøderne igennem året, har de hver gang haft et afsnit af Grøn Kirkes tjekliste til drøftelse. De kan nu opfylde 25 af tjeklistens punkter og dermed blive registreret som Grøn Kirke nummer 170.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  04-10-2016

  Jorden råber

  Gud har sat os i relation til jorden. Men når vi forsømmer vores ansvar, råber han til os fra naturen. Artikel af Peter Halldorf i bladet Tørst.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  27-09-2016

  Æblerne spiller med på håbets melodi

  Der findes smukke vers om æbler og æbler minder os om glæde ved at være til. Æblerne spiller med på håbets melodi. Også i høstgudstjenesten. Og nu hvor æblerne er modne og falder af træerne, får man lyst til at plante æbler, ja plante håb! Lise Palstrøm skriver om æbler og håb i Skabelsestiden.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  30-08-2016

  Studietur om bæredygtig og social brug af kirken jorde

  Den 25. august var 29 mennesker fra Roskilde stift og Danske Kirkers Råd på en inspirerende studietur til egnen ved Slagelse, Sorø og Ugerløse for at opleve eksempler på bæredygtig og social brug af kirkens jorde.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  29-08-2016

  Søndersø Kirke på Fyn er blevet Grøn Kirke

  I Søndersø har de arbejdet på at blive Grøn Kirke i et års tid. For nuværende opfylder de 27 punkter på tjeklisten. Med Søndersø Kirke er der nu 8 grønne kirker på Fyn.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  22-08-2016

  5. okt: Fyraftensmøde i Aalborg

  "Grønne og bæredygtige kirker – hvorfor og hvordan?" Grøn Kirke og Aalborg Stiftsråds grønne udvalg inviterer til fyraftensmøde. Det sker d. 5/10-2016 kl. 17.30-20.30 i Folkekirkens Hus i Aalborg.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  16-08-2016

  Anna Kirke på Nørrebro i København er blevet Grøn Kirke

  I Anna Kirke på Nørrebro i København har de arbejdet på at blive Grøn Kirke i flere år. De har således længe brugt sparepærer og prioriteret at indkøb så vidt muligt er: lokalt og økologisk, miljøvenligt og fairtrade. Så nu var det på tide, at de fik sig registreret, mente de.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  15-08-2016

  Sakramentskirken er blevet Grøn Kirke

  Sakramentskirken på Nørrebro i København er den tredje katolske kirke i Danmark, der bliver Grøn Kirke

  Læs mere

  Grøn Kirke


  11-08-2016

  Inspirationshæfte om bæredygtig brug af kirkernes jorder

  Grøn Kirke udgiver et gratis hæfte til inspiration for kirker, der gerne vil tænke bæredygtighed ind i den måde de forvalter deres jordbesiddelser og arealer omkring kirken - store som små. Materialet kan bestilles gratis fra Grøn Kirke.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  04-08-2016

  Frederikskirken i Aarhus Stift er blevet Grøn Kirke

  I Frederikskirken har de længe arbejdet for den grønne sag, og nu vil de derfor gerne registreres som Grøn Kirke.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  23-06-2016

  Nu skal vi hjem og i gang! Vellykket inspirationsseminar om kirkernes jorder

  Et overtegnet seminar med inspirerende oplæg, livlig samtale og motiverende workshops bekræftede, at bæredygtig brug af kirkernes jorder er et relevant emne med stort potentiale. Et inspirationsmateriale blev lanceret, som alle kan få glæde af.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  14-06-2016

  Vejstrup Valgmenighedskirke er blevet Grøn kirke

  Vejstrup Valgmenighedskirke på Fyn er den første grønne valgmenighedskirke i Danmark.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  17-05-2016

  Himmelske Dage i København

  Grøn Kirke var med på Himmelske Dage med et flot telt fuldt af genbrugsmøbler og god plads til snak, kreativitet og inspiration til en grønnere hverdag.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  11-05-2016

  Biersted Kirke er blevet Grøn Kirke

  Biersted Kirke i Aalborg Stift er blevet Grøn Kirke. De opfylder 37 af tjeklistens 48 punkter.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  02-05-2016

  Ny Grøn Kirke i Aarhus Stift

  I Adslev Kirke har de arbejdet konkret på at blive Grøn Kirke i et års tid De opfylder nu 31 af de i alt 48 punkter på tjeklisten, men håber at de med tiden kan krydse endnu flere punkter af.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  20-04-2016

  20. juni: Inspirationsseminar om bæredygtig brug af kirkens jorde

  Hvorfor og hvordan kan kirker bruge deres jorde til mere bæredygtige og sociale formål? Velkommen til inspirationsseminar med oplæg, diskussion og workshops d. 20. juni kl. 9.30-16 i Odense. På dagen lanceres et inspirationsmateriale, som alle kan få med hjem. Læs mere om dagen og se det fulde program.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  20-04-2016

  Danske religiøse ledere sammen om klimaudtalelse

  Biskop Peter Fischer-Møller, imam Abdul Wahid-Pedersen og overrabiner Jair Melchior har skrevet en kronik i Politiken om at religionerne også spiller en rolle i klimadebatten.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  07-04-2016

  Grøn Kirke på Himmelske Dage

  Grøn Kirke får sit eget telt på Rådhuspladsen under Himmelske Dage 5.-8. maj. Velkommen i teltet, hvor der hele tiden vil være noget at lave, nogen at snakke med - og hvor der også arrangeres en lang række grønne aktiviteter i samarbejde med en række partnere. Du kan se det fulde program her.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  31-03-2016

  Den katolske Domkirke er Grøn Kirke

  Efter en lidt ujævn men ambitiøs og god proces, kan Sankt Ansgars Kirke, Den katolske Domkirke i København, nu kalde sig Grøn Kirke.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  15-03-2016

  Roskilde Stift og Grøn Kirke inspirerer til bæredygtige alterborde

  I løbet af det næste år vil vi vise forskellige alterborde. Tanja Aertebjerg fra Grønne Hjerter lægger for med at udsmykket alterbordet i Sct. Jørgensbjerg Kirke i Roskilde.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  14-03-2016

  Ny Grøn Kirke i Roskilde stift

  Boholte Kirke i Køge er blevet Grøn Kirke. De har taget tilløb til det i et par år, men da de først kom i gang var processen rimelig smertefri.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  09-03-2016

  Danske trossamfund i fælles klima-front

  De fire største trossamfund i Danmark blev sat stævne i Politikens Hus 7. marts, i et arrangement lavet af Det Økologiske Råd, Folkekirkens Nødhjælp og Politiken Live. Der skulle tales om, hvordan religionerne kan hjælpe med at beskytte kloden mod menneskeskabte klimaforandringer. Artikel fra Det økologiske Råd

  Læs mere

  Grøn Kirke, Danske Kirkers Råd


  20-02-2016

  Ny grøn kirke i Aalborg Stift

  I Skelund Kirke har menighedsrådet og de ansatte arbejdet med miljø- og energiforbedringer i flere år, men er først i 2015 blevet opmærksomme på Grøn Kirke ordningen.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  08-02-2016

  3 nye grønne kirker i Aarhus Stift

  Hylke, Ovsted og Tåning Kirker i Aarhus Stift er blevet Grøn Kirke. Processen startede som led i en opgave om bæredygtighed og har undervejs fået inspiration fra andre grønne kirker. Velkommen til!

  Læs mere

  Grøn Kirke


  03-02-2016

  Kyndelmisse

  Årstiderne og naturens gang kan være en god anledning til at sætte fokus på forskellige aspekter af livet. Kyndelmissegudstjenester er en sådan anledning, som flere kirker benytter sig af. I Sct. Jørgensbjerg Kirke fejrede man kyndelmisse d. 2. februar. Læs bønner og og prædikenen herfra.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  22-01-2016

  Nu åbner Danmarks første butik med overskudsmad

  Folkekirkens Nødhjælp går forrest i kampen mod madspild, når organisationen den 22. februar åbner Wefood. Nyhed ffra Globalnyt.dk

  Læs mere

  Grøn Kirke


  21-01-2016

  Vær med til at gøre Himmelske Dage grønne

  I Kristi Himmelfartsferien, den 5. til 8. maj i år, bliver der holdt Danske Kirkedage i København. I år går festivalen under navnet Himmelske Dage. Grøn Kirke vil være med ved festivalen med sit eget telt, som kommer til at være på Gammel Torv.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  04-01-2016

  Ny grøn perle i Kristuskransen

  Kristuskransen, som bruges af mange til at bede med, har fået en grøn perle, der skal symbolisere diakoni og omsorg for skaberværket.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  14-12-2015

  Klimaaftale på plads: Det er nu arbejdet begynder

  Den endelige klimaaftale er nu klar, men den er kun første skridt på vejen mod en grønnere fremtid, mener Folkekirkens Nødhjælp, som er med i Grøn Kirke-Gruppen i Danske Kirkers Råd.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  13-12-2015

  Klimaforandringernes tåbelige brudepiger

  En adventsprædiken til eftertænksomhed i selvbesindelses- og forberedelsestiden frem mod jul. Prædiken af Martin Ishøy.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  04-11-2015

  Danmarks første katolske Grøn Kirke

  Som den første katolske kirke, er Sankt Vincent Kirke i Helsingør nu blevet Grøn Kirke. De opfylder 31 af Grøn Kirkes 48 punkter og regner med i løbet af vinteren at kunne opfylde endnu et par stykker.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  29-10-2015

  Film om Grøn Kirke i Danmark

  Kirkernes Verdensråd har lavet en lille film om Grøn Kirke i Danmark. Her medvirker nogle grønne kirker samt bl.a. formand Keld Balmer Hansen og biskop Peter Fischer-Møller. Filmen var ca 10 minutter.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  27-10-2015

  Europæisk konference om klimapilgrimsvandringer i Tyskland

  Kirkernes Europæiske Konference (CEC) holdt for nylig en konference om klimapilgrimsvandringerne og FNs klimatopmøde COP21 i Paris. Kirkeledere fra hele Europa deltog. Også en lille delegation fra Danmark var med.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  08-10-2015

  Loppemarked med klimaperspektiv

  Apostelkirken i København er Grøn Kirke og holdt d. 20. september et loppemarked, som en del af deres grønne aktiviteter. Og samlede ind til et klimaprojekt for Folkekirkens Nødhjælp.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  21-09-2015

  Fuglen og den fattige skal også være mæt

  Høst- og skabelsestid giver mulighed for refleksion over, hvordan der høstes. At rive marken let er afgørende i både konkret og overført betydning, for det har betydning netop både for fuglen og den fattige, for naturen og samfundet, for nutiden og fremtiden. Også med reference til de flygtninge, der lige nu banker på døren. Skabelsestidsklumme af sognepræst Lise Palstrøm

  Læs mere

  Grøn Kirke


  14-09-2015

  Grøn Familiefestival i skabelsestiden

  Hvis den brede befolkning mister engagementet for vores truede natur, klima og miljø, er det dødens pølse. Derfor må vi som kirke, også arbejde for at gøre vores klima og miljø-arbejde folkeligt forankret. Og derfor har Sct. Jørgensbjerg kirke holdt grøn familiefestival. Skabelsestidsklumme af Martin Ishøy

  Læs mere

  Grøn Kirke


  08-09-2015

  Mange små skridt mod retfærdighed

  Hvorfor skal kirker engagerer sig i klimapilgrimsvandringer? Nytter det noget og er det ikke bare en måde at politisere pilgrimstraditionen på? Landsleder i Areopagos, Lars Mollerup-Degn, reflekterer over klimapilgrimsvandringerne.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  08-09-2015

  Skovkirke i Adslev

  I Adslev Kirkeskov indviede Adslev Kirke i august en ny skovkirke. Her er kirkebænke, alterbord og altertavle udskåret af et par graner og et bøgetræ, der alligevel skulle fældes. Et tilbud til nærområdet om et sted til fredfyldt fordybelse og eftertanke.

  Læs mere

  Grøn Kirke


  07-09-2015

  Gjøl Kirke i Aalborg Stift er Grøn Kirke

  Samarbejdet med Aalborg Stift bærer igen frugt. Gjøl Kirke er ny Grøn Kirke i stiftet. Velkommen til!

  Læs mere

  Grøn Kirke


  Viser 1. til 50. nyhed, af 251 nyheder

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  Næste >