Grøn Julekalender


1. DecemberOvervej hvorvidt der er brug for at handle nyt julepynt ind i år. Gode alternativer kan nemlig findes i naturen og hos din lokale genbrug.  

 

2. DecemberDagens tekstVi tror på Gud, som har skabt alt godt og smukt, og som har betroet jorden til menneskene, for at vi skal dyrke og bevare den; Skaberen som har sat alt i bevægelse, og som selv bevæges, når dyr og mennesker lider. 

Vi tror på Jesus Kristus, Guds Logos, som blev køb og blev en del af vores verden. Jesus Kristus som beroligede stormen, og som gjorde vand til vin; som døde ligesom alt andet forgængeligt i denne verden, men som opstod fra døden for at hele skabningen kan få del i Guds liv.  

Vi tror på Helligånden, som går ud af Gud, fordi Gud er ude af sig selv af kærlighed; Helligånden som giver liv og ånde til alt levende, og som giver os håb og mod til at handle i verden. Vi tror på tilgivelse og genoprettelse, på en ny himmel og en ny jord, når Ånden fornyer alt i evighed.  

Amen. 

 

3. DecemberDer findes bæredygtige alternativer i indkøb af juletræer. Man kan købe økologisk og fairtrade, eller juletræer med rødder der kan genplantes efter julefejringen (engang inden påske J ) 

 

4. December:

Gud, vor skaber, 

du har givet os denne jord, 

vort hjem i kosmos. 

Af fine tråde har du vævet skabningens liv, 

frugtbare marker, levende vande 

dansende vinde, dyr og mennesker. 

Giv os indsigt, Herre, 

så vi værner om jordens liv. 

Giv os handlekraft, 

så vi passer godt på gaven. 

Giv os kærlighed, 

så vi omsorgsfuldt forvalter jordens rigdom 

 

5. DecemberNår diverse julespise såsom klementiner, brunkager og pebernødder skal handles ind så kan du overveje at købe færre mængder, men dog økologisk.


6. DecemberOvervej at sige nej til julereklamer. I julen bliver der sendt mange trykte julereklamer ud. Alt information i disse kan findes elektronisk i stedet. 

 

7. DecemberHusk at tage egen bærepose med når du går på juleindkøb. Vi kan sammen spare en masse plastik på denne måde. 


8. DecemberI dagens anledning kan du synge ”blomstre som en rosengaard sammen med dine nærmeste.

 

9. December:

Dagens tekst 

Du vor skaber, 

når vi er stille, kan vi mærke dig, 

vi kan fornemme din hånd over os, 

alt, som du har skabt, får os til at juble, 

bryde ud i lovsang for dit skaberværk. 

Vi takker dig for dit skaberværk. 

Vi takker dig for hele det vidunderlige livsvæv, 

som er spundet i dine hænder. 

 

10. DecemberOvervej at købe dine gaver lokalt. Så støtter du dit nærområde. 

 

11. DecemberHvis du skal medbringe en gave til pakkeleg, så overvej da om du kan genbruge noget fra dit hjem, eller bage nogle økologiske julesmåkager i stedet for at købe nyt. 

 

12. DecemberSkal der sild eller andet fisk på julebordet? Overvej da at købe MSC-mærket fisk, da disse støtter bæredygtigt fiskeri. 

 

13. DecemberSig nej tak til indpakning når du handler gaver. Man kan i stedet bruge gamle aviser eller magasiner som indpakningspapir  

 

14. DecemberOvervej om man kunne skære ned på kødet og skrue op for det grønne til årets julemiddag/julefrokost. Forhør dig med dem du skal fejre julen med, og find en løsning der passer alle. 

 

15. DecemberI dagens anledning kan du synge Dejlig er jorden med dine nærmeste.

 

16. DecemberHusk at du kan sætte en timer på dine julelys udenfor og dermed spare penge og CO2. 

 

17. DecemberBesøg din lokale grønne kirke der med stor sandsynlighed har et julearrangement  


18. DecemberOvervej en oplevelse fremfor noget materielt som julegave. Man må også gerne selv være med i oplevelsen man forærer.

 

19. DecemberGiv nogle gamle sko eller en varm jakke til en organisation der hjælper de mest udsatte i vores samfund. 


20. DecemberNår der skal findes en mandelgave, kan du overveje at udskifte marcipangrisen med en donation til en organisation der arbejder med at plante træer eller frede regnskoven. 


21. DecemberI dagens anledning kan du synge ”Hør, hvor englesangen toner” sammen med dine nærmeste.  

 

22. DecemberHusk at der er økologiske alternativer til alt på julebordet når du handler ind.  

 

23. December... da viste Herrens engel sig for ham i en drøm og sagde: »Josef, Davids søn, vær ikke bange for at tage Maria til dig som hustru; for det barn, hun venter, er undfanget ved Helligånden. Hun skal føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder 

 

24. DecemberGlædelig Jul fra os i Grøn kirke! Husk at affaldssortere alt fra mad til gavepapir, og sørg for at alle får rester med hjem fra fejringen så intet mad går til spilde.

 

print
Tagget , ,