Stauder på kirkegården – kursusdag

september 30 @ 10:00 - 15:30

Kursusdag for ansatte ved kirkegårdene, kirkeværger og andre med interesserede arrangeret af Grøn Kirke og Grønt Udvalg i Roskilde Stift.

Der er to kursusdage, som er ens. Det bliver tirsdag den 14. september kl. 10.00-15.30 eller torsdag den 30. september kl. 10.00-15.30 i Konventhuset ved Roskilde Domkirke, Domkirkestræde 10, 4000 Roskilde.

Kan det lade sig gøre at give kirkegården liv, form og farver med staudebede uden det giver en væsentlig forøgelse af arbejdsindsatsen? Det handler staudekurset om, og med erfaring fra Østre Kirkegård i Roskilde er svaret ja, det kan lade sig gøre. Og i tilgift er det smukt at se på.

Et gennemtænkt og veltilrettelagt staudebed giver ro og skønhed til beskueren. Jane Schul, som er en meget dygtig og kompetent landskabsarkitekt, kommer og fortæller om stauder og anlæggelse af staudebede. Jane Schul har et meget stort kendskab til planter, og med en baggrund som billedvæver har hun samtidig et godt blik for, hvordan man skaber et smukt bed.

Efter Jane Schul har holdt sit oplæg, vil Rasmus Juhl Christoffersen, kirkegårdsleder ved Roskilde Kirkegårde, fortælle om økonomien bag etablering og vedligeholdelse af staudebeplantninger med Mindehaven på Østre Kirkegård som eksempel.

Program for dagen:
10.00-10.15 Ankomst og kaffe
10.15-11.30 Oplæg ved Jane Schul med en kort pause undervejs
11.45-12.15 Oplæg ved Rasmus Juhl Christoffersen
12.15-13.00 Frokost
13.00-15.00 Rundvisning på Østre Kirkegård.
15.00-15.30 Afrunding og tak for i dag Det er gratis at deltage i kursusdagen, og der er mad og drikke til alle.

Tilmelding er nødvendig og foregår på følgende link: https://forms.office.com/r/Sibd6uyTRh
Obs: Formularen udfyldes en gang pr. deltager.

Spørgsmål om kurset eller tilmelding henvises til Helene W. Rasmussen på hra@km.dk

Dato:
september 30