Grøn kirkegård

Grøn kirkegård

Kirkegården og kirkens andre udearealer er også en del af skaberværket, og vi ønsker at sætte fokus på dette i Grøn Kirkes arbejde. Gravere, gravermedhjælpere, kirkeværger, kirkegårdsledere, gartnere og alle andre, som er tilknyttet arbejdet på kirkegården kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling og dermed også udvise omsorg for skaberværket. Derfor har vi samlet en masse inspiration til netop jer på denne side.

Bliv Grøn Kirkegård

Grøn Kirke har med hjælp af en gruppe eksperter, og med input fra dedikerede kirkegårdsfolk, udviklet en tjekliste for grønne kirkegårde. Tjeklisten er et konkret redskab og inspiration til, at starte eller forsætte arbejdet med bæredygtighed på kirkegården. Samtidig inviterer vi også alle kirkegårde, kommunale, private og kirkelige til at blive en del af netværket, ved at melde jer ind som Grøn Kirkegård. Læs mere om hvordan du kommer i gang med at blive Grøn Kirkegård her.

Find inspiration

Gå på opdagelse i forskellige emner, som alle sammen relaterer sig til bæredygtighed på kirkegården. Hvis du trænger til inspiration, så dyk ned i rapportager fra kirkegårde, som allerede er i gang med grøn omstilling på forskellige måder. Har du brug for mere faglig viden, så fordyb dig i alt fra emner såsom kompostering til stauder og affaldssortering. Find en liste over de aktuelle artikler om kirkegårde nederst på siden. 

Hent Plantekatalog som inspiration her

Del dine erfaringer i en erfagruppe

Har du brug for sparring, så kig på listen over erfagrupper i hele landet, hvor kirkegårdsfolk arbejder med et fokus på bæredygtighed på kirkegården.

Bæredygtighed på kirkegården, grøn kirkegård, kompost

Bjerge af grønt affald forvandlet til det pureste muld

Bjerge af grønt affald forvandlet til det [Læs mere]

Bæredygtighed på kirkegården, grøn kirkegård, tips og idéer

Hvordan bliver kirkegårdene grønnere?

Hvordan bliver kirkegårdene grønnere?Holstebro sognehus og kirkegård [Læs mere]

Bæredygtighed på kirkegården, grøn kirkegård, tjekliste

Ny tjekliste gør landets kirkegårde grønne

Ny tjekliste gør landets kirkegårde grønne ​Enkel [Læs mere]

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]