Grøn kirkegård

Grøn kirkegård

Kirkegården og kirkens andre udearealer er også en del af skaberværket, og vi ønsker at sætte fokus på dette i Grøn Kirkes arbejde. Gravere, gravermedhjælpere, kirkeværger, kirkegårdsledere, gartnere og alle andre, som er tilknyttet arbejdet på kirkegården kan være med til at gøre en forskel for den grønne omstilling og dermed også udvise omsorg for skaberværket. Derfor har vi samlet en masse inspiration til netop jer på denne side.

Bliv Grøn Kirkegård

Grøn Kirke har med hjælp af en gruppe eksperter, og med input fra dedikerede kirkegårdsfolk, udviklet en tjekliste for grønne kirkegårde. Tjeklisten er et konkret redskab og inspiration til, at starte eller forsætte arbejdet med bæredygtighed på kirkegården. Samtidig inviterer vi også alle kirkegårde, kommunale, private og kirkelige til at blive en del af netværket, ved at melde jer ind som Grøn Kirkegård. Læs mere om hvordan du kommer i gang med at blive Grøn Kirkegård her.

Find inspiration

Gå på opdagelse i forskellige emner, som alle sammen relaterer sig til bæredygtighed på kirkegården. Hvis du trænger til inspiration, så dyk ned i rapportager fra kirkegårde, som allerede er i gang med grøn omstilling på forskellige måder. Har du brug for mere faglig viden, så fordyb dig i alt fra emner såsom kompostering til stauder og affaldssortering. Find en liste over de aktuelle artikler om kirkegårde nederst på siden. 

Hent Plantekatalog som inspiration her

Del dine erfaringer i en erfagruppe

Har du brug for sparring, så kig på listen over erfagrupper i hele landet, hvor kirkegårdsfolk arbejder med et fokus på bæredygtighed på kirkegården.

aalborg stift, biodiversitet, graverkursus, inspiration, Kursus, nyheder

Inspiration, nye ideer og godt samvær: kirkegårdskursus i Aalborg Stift

På en maj-dag med høj sol og [Læs mere]

Aarhus Stift, bæredygtighed, biodiversitet, Grøn Kirke, inspiration, ny grøn kirke, nyheder

Olielys og genbrug: Enghøj Kirke er blevet grøn

Med Enghøj Kirke har Randers fået sin [Læs mere]

biodiversitet, Grøn Kirke, grøn kirkegårdsdrift, inspiration, Ny grøn kirkegård, Roskilde Stift

Næstved Kirkegårde er grønne

Næstved Kirkegårde består af Østre Kirkegård og [Læs mere]

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]