addthis-area

Skabelsestiden

Perioden 1. september - 4. oktober er Skabelsestid. Dette er en periode i kirkeåret, hvor man sætter fokus på Gud som skaber (første trosartikel) og på skabelsen.

Kirker i Danmark og i mange europæiske kirker sætter i denne periode særligt fokus på Guds skaberværk for eksempel ved at holde en skabelsesgudstjeneste. Nogle kirker vælger at tale om klima og miljøet ved høstgudstjenesterne, som ofte ligger i skabelsestiden. Andre afholder relevante arrangementer, der knytter sig til emner omkring Guds natur og hvordan vi passer på den.

Få inspiration her på siden, til hvad du og din kirke kan gøre. Og laver I noget spændende, så skriv gerne til os om det: hs(a)danskekirkersraad.dk

Baggrund for Skabelsestiden

Liturgiske byggeklodser

Få inspiration til at markere Skabelsestiden 2015 med f.eks.:

- en alternativ høstgudstjeneste
- en klimapilgrimsvandring
- fokus på 'grøn spiritualitet'
- aktiviteter med børn, der sætter fokus på klima og miljø

Download materialet her

Overvej hvad der giver mening i din sammenhæng at sætte fokus på - men brug tiden fra 1. september til 4. oktober på at hylde Skaberen og skaberværket, og til at træde lidt lettere på den jord vi har fået givet.