Biskop: – Kirken bør gå forrest i klimadebatten

​Af Malene Skree Nordsmark 13. maj 2018​

I en ny tv-serie her på TV MIDTVEST tager Biskop Henrik Stubkjær vigtige dilemmaer op.

"Klimadebatten er noget, der fylder meget hos de fleste danskere. Derfor bør den også gøre det i den danske folkekirke"

- Fra kirkens side synes jeg godt nok, vi har noget at se til – jeg mener, vi er langt bagud, siger Henrik Stubkjær, der er biskop over Viborg Stift.


Han mener, at det er folkekirkens opgave at gå forrest, når det handler om klima. Netop fordi klimaet spiller så stor en rolle i vores samfund.

- Jeg mener faktisk, vi har en opgave som kirke i at værne om jorden. Og hvis vi ikke skulle gøre det, hvem skulle så. I den danske folkekirke har vi det sådan, at ingen kan tale på folkekirkens vegne, men jeg kan kun opfordre til at tænke og tale om klimaet, og jeg tager det op, hver eneste gang jeg er ude og tale, for jeg opfatter faktisk det her som en af de største problemer, verden står overfor, siger Henrik Stubkjær.

I "Bispens dilemmaer" besøger biskop Henrik Stubkjær en række mennesker, hvor kirken har noget på spil. Han har blandt andet samtaler om klimaforandringer, alternative behandlinger, tilgivelse, aktiv dødshjælp og livets begyndelse.

Henrik Stubkjær håber, at kirken bliver en slags samlingspunkt for kreative og klimavenlige løsninger – et sted, hvor borgerne kan ikke kun kan snakke om gud, men også snakke om hverdagsproblemer på et helt andet niveau.

    Jeg mener faktisk, vi har en opgave som kirke i at værne om jorden. Og hvis vi ikke skulle gøre det, hvem skulle så.


- Min vision kunne være, at vi som kirke indenfor en overskuelig årrække bliver en nul-energi-sektor. At vi som kirke går foran og virkelige er med til at teste nye metoder – at folk fra vores samfund kan komme i kirken, hvis de for eksempel vil bygge nul-energi-huse. At de kan komme til kirken for at få noget inspiration, fordi de ved, at kirken har arbejdet med klima og ved noget om det, siger Henrik Stubkjær.

Se TV-klippet her

Se mere her: Præstegårde skal være nul-energi huse

print
Tagget , , , ,