Kirkegårdsmessen på Mors

”Hvorfor fortæller I ikke det her til menighedsrådene?” Grøn Kirke var d. 29 august til stede for at dele tjeklister ud og snakke med folk på kirkegårdsmessen på Mors. Og heldigvis fortæller vi også om det grønne kirkearbejde til menighedsrådene, men lige denne gang var det kirkegårdsfolkene, der var i fokus. 

 Kirkegårdsmessen på Mors var fyldt med gravere, gartnere, gravermedhjælpere, kirkegårdsledere, kirkeværger, ja i alt omkring 1000 besøgende, der alle kom for at blive inspirerede, indkøbe, snakke og møde nye mennesker og initiativer. 

Grøn kirke deltog i samarbejde med Aalborg grønne stiftsudvalg med en stand, hvor graver fra Vester Hassing, Leif Christensen, stod sammen med Marianne Jespersen fra Grøn Kirke arbejdsgruppe.  Deltagerne på messen kom fra hele landet, med hovedvægt på det Nord- og Vestjyske, hvor de grønne kirker også er svagt repræsenteret. Spørgelysten var stor – og der var stor nysgerrighed fra de besøgende på standen på det grønne arbejde. Særligt beplantning og biodiversitet var på dagsordenen, og der forsvandt mange eksemplarer af tjeklisten for grøn kirkegård og de andre materialer. Leif fik ikke mange pauser men måtte igen og igen fortælle om omlægningen af Vester Hassing kirkegård til en grøn oase ved hjælp af de flotte luftfotos fra kirkegården, som pyntede på standen.

 "Det er en stor glæde at møde så mange engagerede gravere og gravermedhjælpere" fortæller Leif of fortsætter: "og mange efterlyste menighedsråd, der også var interesserede i den grønne dagsorden". Nogle gravere oplever nemlig, at beslutningen om tid og penge til den grønne omstilling på kirkegården bliver nedstemt i menighedsrådene. Derfor er det vigtigt, at vi når hele vejen rundt med inspiration og information. Kirkegårdspersonalet er på mange måder frontkæmperne, dem med hænderne i jorden, som fra den ene dag til den anden kan gøre en konkret forskel. Vi håber at se frugten af de mange gode snakke og tjeklister, som blev delt ud, ved at Nord- og Vestjylland begynder at "grønnes". 
print
Tagget , ,