Skabelsestid- Prædiken over temaet Vand

Det er i hver celle af vores krop og til stede overalt, synligt eller usynligt. Som Gud. Vand er næsten guddommeligt. Der måtte en Gud til at opfinde det.

I Kingos kirke holdt Arne kappelgaard i skabelsestiden en prædiken om vand, i anledningen af FNs internationale vandår 2013.

Se prædiken og liturgi her

2013 er vandår.

FNs generalforsamling har erklæret 2013 for internationalt år for vandsamarbejde. Det er således oplagt i Skabelsestiden at sætte fokus på vandet. Vand er helt nødvendigt for liv, og vand er også et element, som vi i kirken gør brug af i dåben. læs mere her

Skabelsestiden er netop slut. Vi bringer en række eksempler på, hvordan forskellige kirker har markeret den.

Skabelsestiden

Perioden 1. september - 4. oktober er Skabelsestid. Dette er en periode i kirkeåret, hvor man sætter fokus på Gud som skaber og på skabelsen.

Kirker i Danmark og i mange europæiske kirker sætter i denne periode særligt fokus på Guds skaberværk for eksempel ved at holde en skabelsesgudstjeneste. Nogle kirker vælger at tale om klima og miljøet ved høstgudstjenesterne, som ofte ligger i skabelsestiden. Andre afholder relevante arrangementer, der knytter sig til emner omkring Guds natur og hvordan vi passer på den. Læs mere her

print
Tagget , , , , ,