For at blive Grøn Kirke skal man arbejde med en tjekliste med 48 punkter inden for 6 kategorier. Når man kan sætte kryds ved mindst 25 punkter med mindst to punkter i hver kategori, kan man registrere sig som Grøn Kirke. Der følger en vejledning med til tjeklisten, som giver baggrundsinformation omkring de forskellige punkter.
Det er en proces at arbejde med tjeklisten – tag god tid til den. Overvej de 48 punkter i menighedsrådet eller kirken, og beslut hvilke I kan og vil påtage jer. Det er en god idé at inkludere både ansatte og frivillige i processen.
Der er forskel på, hvor lang tid det tager at blive Grøn Kirke. Nogle arbejder med tjeklisten i seks måneder, inden de kan kalde sig Grøn Kirke, for andre tager det halvandet år.
For inspiration til processen og udfordringerne i at blive og være grøn kirke, kan I se denne video med Vesterbropræst Andreas Rasmussen, som fortæller om sine egne erfaringer og overvejelser. Videoen er lavet af journaliststuderende Sofie K. Bengtsen. Se den her
Når I har gennemgået tjeklisten og ...
1) Opfylder mindst 25 af de i alt 48 tiltag (der skal sættes mindst to krydser i hver kategori) og
2) Har nedsat et grønt udvalg, gerne sammensat af folk fra menighedsråd, ansatte ved kirken og brugere af kirken, der f.eks. har en relevant faglig ekspertise. En af udvalgets personer udpeges som kontaktperson til Grøn Kirke
... så send en e-mail med følgende informationer til gronkirke(at)gronkirke.dk:
Så vil vi tilføje jer til listen over grønne kirker og sætte jer på Danmarkskortet over grønne kirker.
Desuden vil I modtage en plakat at hænge op i jeres kirke.
Se listen over grønne kirker i Danmark her
Kirkelige organisationer kan også blive grønne.