Bliv Grøn Kirke

BLIV GRØN KIRKE

For at blive Grøn Kirke skal man arbejde med en tjekliste med 48 punkter inden for 6 kategorier. Når man kan sætte kryds ved mindst 25 punkter med mindst to punkter i hver kategori, kan man registrere sig som Grøn Kirke. Der følger en vejledning med til tjeklisten, som giver baggrundsinformation omkring de forskellige punkter.

Download TJEKLISTEN (PDF)

Download TJEKLISTEN (WORD)

Download VEJLEDNINGEN

EN GOD PROCES

Det er en proces at arbejde med tjeklisten – tag god tid til den. Overvej de 48 punkter i menighedsrådet eller kirken, og beslut hvilke I kan og vil påtage jer. Det er en god idé at inkludere både ansatte og frivillige i processen.

Der er forskel på, hvor lang tid det tager at blive Grøn Kirke. Nogle arbejder med tjeklisten i seks måneder, inden de kan kalde sig Grøn Kirke, for andre tager det halvandet år.

TILMELDING

Når I har gennemgået tjeklisten og ...

1) Opfylder mindst 25 af de i alt 48 tiltag (der skal sættes mindst to krydser i hver kategori) og
2) Har nedsat et grønt udvalg, gerne sammensat af folk fra menighedsråd, ansatte ved kirken og brugere af kirken, der f.eks. har en relevant faglig ekspertise. En af udvalgets personer udpeges som kontaktperson til Grøn Kirke

... så send en e-mail med følgende informationer til gronkirke(at)gronkirke.dk:

1. Kontaktperson og e-mail
  2. Hvor længe har I arbejdet med tjeklisten inden I blev Grøn Kirke?
  3. Hvor mange punkter opfylder I?
  4. Et par ord om jeres proces:
    Hvad har været det sjoveste / sværeste / mest overraskende i arbejdet med at grønne kirken?
  5. Et foto af kirken
  6. En kopi af jeres tjekliste

Så vil vi tilføje jer til listen over grønne kirker og sætte jer på Danmarkskortet over grønne kirker.

Desuden vil I modtage en plakat at hænge op i jeres kirke.

GRØNNE KIRKER

Se listen over grønne kirker i Danmark her

KIRKELIGE ORGANISATIONER

​Kirkelige organisationer kan også blive grønne.

Se de grønne kirkelige organisationer her