Bliv Grøn Kirke

Download TJEKLISTEN (WORD)

Download VEJLEDNINGEN

EN GOD PROCES

Det er en proces at arbejde med tjeklisten – tag god tid til den. Overvej de 48 punkter i menighedsrådet eller kirken, og beslut hvilke I kan og vil påtage jer. Det er en god idé at inkludere både ansatte og frivillige i processen.

Der er forskel på, hvor lang tid det tager at blive Grøn Kirke. Nogle arbejder med tjeklisten i seks måneder, inden de kan kalde sig Grøn Kirke, for andre tager det halvandet år.

Vi har samlet nogle gode råd til processen.

TILMELDING

Når I har gennemgået tjeklisten og ...

1) Opfylder mindst 25 af de i alt 48 tiltag (der skal sættes mindst to krydser i hver kategori) og
2) Har nedsat et grønt udvalg, gerne sammensat af folk fra menighedsråd, ansatte ved kirken og brugere af kirken, der f.eks. har en relevant faglig ekspertise. En af udvalgets personer udpeges som kontaktperson til Grøn Kirke

... så send en e-mail med følgende informationer til gronkirke(at)gronkirke.dk:

1. Kontaktperson og e-mail
  2. Hvor længe har I arbejdet med tjeklisten inden I blev Grøn Kirke?
  3. Hvor mange punkter opfylder I?
  4. Et par ord om jeres proces:
    Hvad har været det sjoveste / sværeste / mest overraskende i arbejdet med at grønne kirken?
  5. Et foto af kirken
  6. En kopi af jeres tjekliste

Så vil vi tilføje jer til listen over grønne kirker og sætte jer på Danmarkskortet over grønne kirker.

Desuden vil I modtage en plakat at hænge op i jeres kirke.

DANMARKSKORTET

Se de grønne kirker på Danmarkskortet

GRØNNE KIRKER

Se listen over grønne kirker i Danmark her

Se de grønne kirkelige organisationer her

KONSULENTER

Grøn Kirke har en gruppe af frivillige konsulenter, som kontakter de grønne kirker telefonisk 1-2 gange inden for en menighedsrådsvalgperiode. Man kan også få konsulenten på besøg, hvis man ønsker det, og konsulenten har tid. Det er gratis, man skal bare betale transportomkostninger.

Konsulenterne har forskellige faglige baggrunde for at kunne tilbyde en konsulentindsats og vil gøre deres bedste for at hjælpe og vejlede jer bedst muligt.

Konsulenterne er så vidt muligt tilknyttet stifter, således at en konsulent har et stift eller flere. Har man spørgsmål eller ønsker at blive kontaktet af 'sin' konsulent, skal henvendelse ske til sekretariatet på gronkirke(at)gronkirke.dk.

Fyens Stift: Gorm Simon Skousen

Haderslev Stift: Gorm Simon Skousen