Aktivitet: Naturtryk

Lav brevpapir, bordkort, fødselsdagskort, postkort, fyrfadsstager, bordskånere eller noget helt syvende med naturtryk.

Materialer:

– Gå i gemmerne og find gammelt karton, tomme syltetøjsglas, en tom flaske eller en gammel urtepotteskjuler. Du kan også bruge rester af træ eller andre materialer til at trykke på. Det er lettest at lave tryk på træ og papir.- Gå derefter ud i naturen og find blade elle fjer, eller kig, hvad der er i grønsagsskuffen. Et overskåret løg eller hvidløg giver et flot mønster. Det samme gør en overskåret bladselleri eller blomsterstilken fra en rabarberblomst. Det er lettest at arbejde med blade, der ikke er alt for bløde i det.

– Vi har brugt ”Vintage” maling fra Panduro leg og hobby til eksemplerne her. Det er en vandbaseret akrylfarve, som giver en ”kalket” overflade. Man øger motivets holdbarhed, hvis man slutter af med at give det lidt lak, også fra ”Vintage” serien, når trykket er tørt.

Sådan gør du:

Malingen har vi duppet på med en svamp. Vi har brugt helt almindelige rengøringssvampe, som kan købes i ethvert supermarked. Svampen kan sagtens klippes op i 4-8 mindre stykker, afhængigt af hvilken størrelse man ønsker at have til at duppe med.

Det er en god ide at lave prøvetryk på papir, før man laver sit rigtige tryk, så man får en fornemmelse af, hvor meget maling, der skal på bladet, fjeren, eller hvad man bruger til at trykke med. Dup maling på bladet med svampen, læg bladet forsigtigt på det sted, trykket skal være, hold bladet på plads med en finger og brug en anden finger til at ”prikke” med, forsigtigt, så malingen overføres jævnt til underlaget. Løft bladet væk og se, hvordan resultatet er blevet.

Tagget , , ,