Børkop højskole er blevet grøn

Børkop højskole

Børkop Højskole ligger mellem Vejle og Fredericia. De tjekker 32 punkter af på tjeklisten. 

Børkop Højskole er en Indre Missionsk bibelskole. De har både korte og lange kurser, som man kan at deltage i. Højskolen er bygget på et bibelsk grundlag og har fokus på skabe indsigt og inspiration. 

På deres hjemmeside skriver de: "På Børkop Højskole vil du blive tæppebombet med oplevelser og samtidig få ro til at “geare” ned. Her er der plads til alle!". 

Højskolen fortæller, at den mest positive overraskelse har været at blive bekræftet i, at de initiativer, der allerede var taget, var på listen af punkter for grønne skoler med et kristent værdigrundlag. Det gjorde, at de blev opmuntret til at fortsætte det grønne arbejde, fordi de kunne se, at de var på rette vej. Højskolen prioriterer at inddrage spørgsmål om klima og miljø i undervisningen enten som et specifikt undervisningsforløb eller som et markant tema. Derudover sættes elever og læreres private forbrug på dagsordenen i undervisningen eller til samlinger for at skabe opmærksomhed på energiforbruget og dens indvirken på miljøet.
Skolen forsøger at begrænse deres indkøb og køber i så høj grad som muligt genbrug. Dertil har skolen reduceret deres madspild markant, og hvis der skal bruges engangsbestik, er det lavet af nedbrydelige materialer. 
Skolen sørger for at lave levesteder for vilde dyr og planter på deres udearealer eller sammen med skolernes naboer. Skolen komposterer deres haveaffald forsvarligt - enten på egen jord eller ved godkendt kompostering.

Læs mere om Børkop Højskole på deres hjemmeside her

print
Tagget , ,