Forskellen på almindelige pærer og LED-pærer

Forskellen på almindelige pærer og LED-pærer

Du kan erstatte dine almindelige glødepærer, halogenpærer eller sparepærer med LED-pærer.

Blandt fordelene er, at LED-pærer har en meget længere levetid end almindelige glødepærer, ofte op til 25 gange så lang levetid, og så bruger LED-pærer meget mindre energi. 

LED-pærer kan købes med mange forskellige farvetemperaturer. Det kan du læse mere om her . Du kan købe LED-pærer i samme faconer og med samme typer sokler som andre pærer, så de passer til alle typer fatninger, ligesom de bliver produceret med både klart glas og mat glas.


Kertelys til lysekroner

Det er også muligt at købe kærtepærer. Det er LED-pærer, der er inspireret af gammeldags glødepærer med gennemsigtigt glas og tydelige glødetråde, det der hedder filament pærer.  

De erstatter de traditionelle kertepærer, som ofte sidder i gamle lysekroner i for eksempel historiske bygninger og kirker.

Lumen i stedte for watt

Når du skal se, hvor meget lys din LED-pærer giver, skal du kigge efter lumenværdien.

Hvis du skal erstatte en gammel 40 watts glødepære, skal den ny LED-pære have en lumenværdi på 470. Jo højere lumenværdi jo kraftigere lys.

LED erstatter glødepærer og halogenpærer

EU har de seneste år udfaset både glødepærerne og halogenpærerne. 

Siden 2016 har det været slut med at producere og importere glødepærer, og fra 2018 var det samme gældende for halogenpærerne.

print
Tagget , , ,