GPS-løb med Gud og naturen


I Balle Sogn gennemførte sognepræst Martin Ishøy et GPS-løb med KFUM-spejderne i Skabelsestiden 2011. Få opskriften på, hvad de gjorde. 

Brug Naturens Dag

En oplagt måde at sætte skabelsestiden på dagsordenen i landets kirker er at lave et arrangement på Naturens Dag. Det var, hvad vi gjorde i år i Silkeborgområdet.

Sammen med KFUM spejderne afholdt vi et arrangement ved De Små Fisk, som er et offentligt område med store, holdte græsområder ved sø og skov mellem Silkeborg og forstaden Sejs.

GPS pixabay

GPS løb

En af aktiviteterne var et GPS-løb med indledende fortælling om Gud og naturen. Desuden stod spejderne for en række aktiviteter; sejlads i meginjolle eller kajak, træklatring, forskellig mad over bål samt nogle lege for de mindste.GPS-løbet blev godt bedømt af de deltagende familier.

Sådan gjorde vi

Her følger en kort skitse:

Løbet indeholdt 6 poster og havde en varighed af ca. 30. minutter. Hertil ca. 10 minutters indledende speech og instruktion i hvordan GPS’erne fungerede. Posternes positioner var kodet ind dagen i forvejen, og umiddelbart inden løbets start blev der på hver post opsat et lamineret A4 ark med spørgsmål. Spørgsmålene havde tre niveauer; børn, mellem og voksne. På den måde var det udfordrende for alle aldre. Desuden var der et ”kodebogstav” på hver post, hvor opgaven var ved løbets afslutning at regne ordet ud (ordet var ”nedbør” fordi temaet for Naturens Dag 2011 var ”vand”). Familierne (og andre grupper) blev udstyret med en GPS (lånt af ”Idræt om dagen”), et svar ark (ét ark til hvert niveau) og en blyant. Man ”løb” ikke på tid, og der var ingen præmier, men derimod en facitliste ved løbets afslutning, hvor man kunne tjekke sine svar.

Dowload materialet

Brug gerne ideen og spørgsmålene! Vær opmærksom på, at alle GPS’erne skal fungere fejlfrit. Det kan betale sig for dig at gå løbet igennem med hver enkelt GPS inden start, så du ved de virker. Allier dig eventuelt med en GPS-entusiast.

Du kan downloade spørgsmålene med svar samt den korte fortælling/speech ved løbets start her.

TIPS!

En egen evaluering vil være, at næste gang succesen gentages, skal den indledende speech være endnu kortere og mere fokuseret på ”vand” eller hvad temaet er den dag. Derudover skal der indrettes et passende miljø, hvor folk kan sidde og lytte til en ”naturligt opdateret fortælling om Gud og skabningen”. Denne fortælleevent kunne finde sted en gang i timen.print
Tagget ,