Greenhouse – Norges første grønne ungdomsgruppe

Greenhouse  - Norges første grønne ungdomsgruppe 

I Bogafjell kirke, har kirkens ungdomsgruppe været en grøn ungdomsgruppe siden 2018, hvor Norge ligesom  Danmark var ramt af en usædvanlig varm sommer. Ungdomsgruppen kalder de Greenhouse, og her handler det om at se hele kirkens liv i et grønt perspektiv.

Det har de blandt andet gjort, når de har forsøgt at se verden fra insekternes perspektiv og skabt gode levesteder for insekter på kirkens arealer. De har også talt om mennesket egen afhængighed af naturen omkring os, og gjort det helt konkret med at dyrke egne rødbeder, og lavet dem til rødbedebøffer til hjemmelavede veganske burgere.

DET GRØNNE ENGAGEMENT SPREDER SIG

Den grønne tilgang som man har haft i Greenhouse, har også smittet af på resten af kirken, hvor alle udvalg nu tænker kreativt og undersøger om de kan tænke mere grønt i deres løsninger. 

F.eks. har kirkens band droppet a printe sange på papir og bruger det digitalt. Der er større fokus på at reparere når ting går i stykker. Kirkens kokke bruger mindre kød og flere lokalt dyrkede grøntsager og meget mere. 


Om Greenhouse

Ungdomsgruppen Greenhouse, startede i 2018, og er den første "grønne" ungdomsklub. De håber at de kan inspirere andre til at blive det samme. 

Du kan læse mere om Greenhouse og om den grønne pris de har modtaget fra ECEN her

Du kan følge med i deres aktiviteter på denne facebook side

print
Tagget , ,