Nordjyske Nørre Tranders Kirke er ny grøn kirke

Foto: fra Nørre Tranders Kirkes hjemmeside
I Aalborg Øst ligger Nørre Tranders Kirke, hvor aalborgenserne kan komme forbi til både strikkeklub, snakke-og-vandre-gruppe, sang-cafe, mødested og meget mere. Nu er den aktive nordjyske kirke blevet grøn. 

På kirken hjemmeside skriver man selv om beslutningen om at blive Grøn Kirke: "Som grøn kirke ønsker vi at vise vores respekt og omsorg for skaberværket, som er Guds kunstværk. Klima og miljøkrisen rammer vores fattige ude i verden, men også vores kommende generationer. Vores adfærd har konsekvenser og det kalder på refleksion over hvordan vi handler. Derfor medvirker vi til at passe godt på kloden, så den også er her for de kommende generationer". 

Kirkens liv bærer i høj grad præg af det grønne arbejde i Nørre Tranders Kirke. Kirken afholder gudstjenester med skaberværket som tema og inkluderer skaberværket i gudstjenesternes liturgi gennem hele året, hvor det er naturligt. Skabelsestiden markeres hvert år, skaberværket integreres i undervisningen af f.eks. konfirmander, der samles penge ind til kirkelige klima- og miljøprojekter, kirken inviterer til arrangementer med fokus på genbrug, og kirken samarbejder med andre aktører i lokalsamfundet om klima, miljø og diakoni. Og så sættes der fokus på samspillet mellem diakoni og natur, når sognebørnene jævnligt inviteres til "Tænk-en-gang!" - en vandrende samtalegruppe. 

Som grøn kirke ønsker vi at vise vores respekt og omsorg for skaberværket, som er Guds kunstværk

I Nørre Tranders Kirke er man desuden i fuld gang med at anlægge en vild blomsterpark, og på kirkens udearealer etableres og understøttes naturlige levesteder for vilde dyr og planter. 

32 grønne krydser er der sat på Nørre Tranders Kirkes Grøn Kirke-tjekliste. Velkommen i det grønne netværk!

print
Tagget , , , , ,