Samsø sogn er blevet Grøn

Samsø provsti består af Besser kirke, Koldby kirke, Langør kirke, Nordby kirke, Onsbjerg kirke, Tranebjerg kirke og Ørby kirke.
Disse kirker er nu grøn kirke. Samsø provsti tjekker 37 punkter af på tjeklisten. 

Kirkerne har arbejdet med at blive grønne i løbet af 2022.

kirkerne fortæller om deres proces at de var næsten sikker på, at de var godt på vej, inden de begyndte. Men det er altid interessant at overveje, hvor meget det bæredygtige aspekt dækker, dels overveje, hvilke dele de dækker godt, og hvor de eventuelt kan og skal blive bedre fortæller de. 

Nogle af de punkter kirkerne tjekker af og som de gør er at samler ind i kirken til støtte af kirkelige klima- og miljøprojekter i verdens fattige lande. Der ud over køber kirkerne madvarer, som har mindst mulig klima- og miljøpåvirkning med økologiske, Fairtrade-mærkede og lokalt producerede så vidt som det er muligt. De bruger dertil også miljøcertificerede, økologiskeeller Fairtrade-leverandører af varer og tjenester når det kan lade sig gøre. 

Samsø provsti kirke har fået foretaget en energiøkonomisk gennemgang af kirkens bygninger og følger dens anvisninger, så godt som de kan. De opvarmer også med varme, der produceres mest muligt miljø- og klimavenligt. Samt afholder nogle af deres møder og kurser som videokonferencer, telefonmøder, via zoom eller ligende. 

Læs mere om kirkerne på deres hjemmeside her

print