Tid til skabelsen og det daglige brød

Gud er verdens skaber. Det er en selvfølge. Men ligesom andre selvfølgeligheder bliver det tit overset. Meningen med en særlig tid til skabelsen er at fiske det simple op af glemslens vande, at Gud er verdens skaber, og at denne verden er en gave fra Gud. Ugens Skabelsestidsklumme er skrevet af Martin Ishøy.

Taknemlighed

Så enkelt det er, så stor betydning har det nemlig. Først og fremmest taknemmelighed. Vores gode liv med spænding, udfordringer og glæder er ikke en bunke tilfældigheder. Det er en gave, og gaven kommer fra Gud. Det daglige brød er ikke kun en blanding af mel, gær og salt, men også et udtryk for Guds kærlighed. Det er al taknemmelighed værd.

Ansvar som med-skabere

Men kornet er jo dyrket, og brødet bagt og transporteret af mennesker. Ja, derfor er vi mennesker Guds med-skabere, vi er meddelagtige i den skabelse, som er Guds gave og udtryk for Guds kærlighed.

Båret af næstekærlighed

Der er logik i, at vore handlinger med det daglige brød skal være båret af næstekærlighed. Vi har fået det af kærlighed. Lad os give det videre i kærlighed. At vore handlinger med det daglige brød ikke altid er Gud til ære og vor næste til gavn, er en anden sag – men det er en sag, som også er relevant, når det er tid til skabelsen.

Af: Martin Ishøy

Martin Ishøy
print
Tagget , , ,