Tikøb er ny Grøn Kirke og Grøn kirkegård

Tikøb kirke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tikøb Kirke er Grøn kirke

Tikøb ligger i Nordsjællands Helsingør. Omgivet af historiske bygninger og vandet. 
De har valgt at slå to fluer med et smæk og blive både grøn kirke og grøn kirkegård på samme tid. 

Tikøb kirke har nedlagt en gruppe bestående af tre medarbejder.Projektgruppen mødes en gang i kvartalet og snakker grøn kirke og kirkegård. På nuværende tidspunkt opfylder kirken 34 punkter på Grøn kirke liste, og 35 punkter på Grøn kirkegårds listen. Kirken fortæller at Grøn kirke materialet har været en god retningsgiver og i disse tider

Tikøb kirke fortæller at processen har været sjov og givende, samt at de har været alt igennem. Hele kirkegården og alle bygninger. Det hårdeste for dem har været udførelsen og det nok har været mest på kirkegården.
Dog har de mange fremtidige tiltag, som menighedsrådet er spændte på. F.eks. arbejdes der på, at få anlagt en bibelsk have, for offentligheden. 

Der bliver også arbejdet på samarbejder og viderfortælling af grøn omstilling til de unge. Tikøb kirkens nabo er spejderne. Her er der et spirende samarbejde med den lokale naturvejleder, som skal bruge spejdergrunden i dagtimerne med skoleelever fra skolen. Samtidig skal skolen komme og planter masser af blomster på kirkegårdens arealer.

Læs mere om Tikøb kirke på deres hjemmeside her. 

 

print
Tagget , , ,