Trekroner Kirke og kirkegård er blevet grønne

Trekroner kirke
Himmelev sogn består af de to kirker Trekroner og Himmelev kirke.

Trekroner Kirke tjekker 38 punkter af på tjeklisten. Kirken har fokus på biodiversitet i landskabet omkring Trekroner Kirke. Der er foreløbigt lavet et 'Vild med vilje'-areal med enggræs, der kun slås to gange årligt. En større landskabsplan er undervejs, fortæller kirken. Derudover har de været lavenergi-bygning siden 2019. Kirken søger for at samarbejde med lokale virksomheder, kommunale enheder, andre kirker og organisationer i deres klima- og miljøarbejde. De har derudover arrangeret loppemarked, byttemarked og deltager desuden i indsamlinger til fordel for klima- og miljøprojekter i verdens fattige lande og i truede områder

Yderligere er Himmelev sogn kirkegård også blevet grøn. Kirkegården tjekker 39 punkter af på tjeklisten.
Kirkegården er de dødes have. Men kirkegården lægger stor vægt på, at den skal være til gavn og glæde for de levende. Derfor gør de sig umage for, at den skal være et dejligt sted at komme og mindes eller bare gå en tur og nyde blomsterne og fornemmelsen for historien og tidens gang.
For at kirkegården skal være et dejligt sted at færdes, så skal den plejes og vedligeholdes. Men de forskellige afdelinger på kirkegården har hver deres udtryk, som skal passes forskelligt. Derfor har menighedsrådet udarbejdet bestemmelser for hvilke forudsætninger og krav, der gælder for gravstederne i de enkelte afdelinger. Kirkegården har over tid udviklet sig til en parklignende kirkegård.

Læs mere om Himmelevs kirker på Himmelev Sogns hjemmeside her

Himmelev kirke blev grøn kirke i 2016. Vil du læse om Himmelev kirke kan du gøre det her 

DCIM124GOPROGOPR3385.JPG

print
Tagget , ,