Event om bæredygtighed og menneskets relation til naturen

Træernes sang

Træernes Sang havde urpremiere den 15. juni 2023 i Frihavnskirken på Østerbro i København. Samme dag blev der udgivet en indspillet version i digitalt format. 

Kontakt: Tallulah bang
Mail: bangtallulah@gmail.com

Se Youtube performance her
 Hør på Spotify her

Hvis træerne kunne tale, hvad ville de fortælle? 
Træernes Sang er en original musikalsk performance for fire sangere og fire strygere af 45 minutters varighed. Mennesket er kommet langt væk fra deres naturlige habitat, derfor er de, uden at vide hvorfor, blevet ulykkelige. Dette har jeg forstået gennem et eventyr som skoven engang fortalte mig. Nu har jeg sat musik til træernes eventyr og navngivet det Træernes Sang. Sangen lyder i det fjerne og i denne tid, hvor mennesket forsømmer naturen, må Træernes Sang klinge højere end nogensinde før. Træernes Sang er en hyldest til skovens forunderlighed. Hvis vi åbner vores ører, kan vi forstå noget meget vigtigt: Det sårbare, som vi mennesker, musikken og naturen har tilfælles, er nøglen til at kommunikere med naturen og forstå den som det dyrebareste af alt. 

Træernes Sang handler om en kvinde, hvis krop gennemsyres af naturens kræfter. Træerne kalder kvinden fra byen ind i skoven, hvor et agern falder ned i hendes åbne hjerte og erobrer hendes krop. Med ét åbner træernes verden sig for kvinden og hun opdager at skoven er døende. Fanget i den mørke skov må kvinden finde en måde at genoplive den på. 
Musikken er skrevet for fire strygere, fire kvindestemmer og elektronik. Sangere fra DRs Pigekor, musikere fra DKDM samt en dirigent og en tonemester medvirker i performancen. Performance-delen udgør bevægelser som viser opløsningen fra menneske til natur med kostumer skabt af genbrugsmaterialer. Musikken komponeres for fire strygere, fire kvindestemmer og en lydkunstner. Strygere er lavet af træ og symboliserer naturen og dens abstrakte og ordløse sprog. Stemmerne er spejlinger af kvindens sind og kendetegnes ved ordenes konkrete sprog. I løbet af værket vokser musik ud af det talte ord og til sidst er der kun musik og klang tilbage. Musikken er lyrisk og melodisk, men også eksperimenterende og kontrastfuld. Til indspilning og udførelse af Træernes Sang medvirker sangere fra DRs Pigekor, musikere fra DKDM samt dirigent Mie Bauer og tonemester Emil Mortensen. 

Det visuelle skabes i samarbejde med kunstner Tallulah Bang. Tallulah eksperimenterer med video og installation. Til Træernes Sang har hun skabt en video af håndtegnet animation og manipuleret videomateriale.Videoen er lavet af figurative, abstrakte billeder, der er inspireret af spirituel symbolik. Tallulah samarbejder med tekstildesigner Helena Roesen om at skabe en bæredygtig og ambivalent sanseoplevelse med kostumer af genbrugsstof. Performance-elementet udfordrer den gængse koncertoplevelse ved at inddrage bevægelse, scenografi og kostumer med målet at inddrage et bredere publikum. Teksten “Træernes Sang” er et eventyr skrevet af Alice Weiss. Værket er skrevet på dansk i et eventyrligt og poetisk sprog med referencer til nordisk mytologi og den kristne skabelsesberetning. Nogle af satserne har en tekst, der fortolker det aktuelle kapitel. Her leges med vokaler og konsonanter, nynnen og ord som strækkes ud og bliver lyde. 


Du kan få eventet til din kirke og blive inspireret ved at skirve til Talullah Bang. 

print
Tagget , ,