Sneum og Tjæreborg Kirke lader græsset gro

Sneum og Tjæreborg Kirke

I Sneum og Tjæreborg Kirke har man ønsket at gøre en indsats for at etablere en grøn kirkegård – og det er nu lykkedes! Sidste år udviklede kirken en udviklingsplan, som har sat gang i de grønne initiativer i kirkerne, og det har nu resulteret i grønne kirkegårde på kirkens grunde.  

Et nyt – og mere ”vildt” – syn på kirkens naturlige områder kan være med til at skabe glæde og gavn for plante- og dyrelivet. Det er i Sneum og Tjæreborg kommet til udtryk ved, at man har ladet græsset gro. Det gælder bl.a. på kirkediget, på den store plæne ved siden af P-pladsen samt på den sydligste del af kirkegården. Ved at lade græsset gro og blomsterne vokse vildt, er kirkegården blevet mere mangfoldig og har fået et mere frodigt og vildt udseende. Det kan kræve tid at vænne sig til at græsplænen ikke står nyslået, men ved at kirkegårdene grønnes skabes bedre levemuligheder for insekter, mikroorganismer, fugle og andre dyr som kan bidrage til biodiversiteten.      

Sneum og Tjæreborg Kirke opfylder 39 punkter på Grøn Kirkes tjekliste, og kan dermed nu kalde deres kirkegårde for grønne.

Skal jeres kirke også blive Grøn Kirkegård, så læs mere her


print
Tagget , ,