Fællesspisning mod madspild

Inviter til fællesspisning mod madspild sammen med Folkekirkens Nødhjælp

- sæt fokus på klima, sult og global retfærdighed.


På verdensplan ender 1/3 af alt den mad, vi producerer, i skraldespanden. På samme tid sulter flere end 800 millioner mennesker. Det vil vi i Folkekirkens Nødhjælp gerne ændre sammen med jer. Derfor opfordrer vi Grønne Kirker til at afholde fællesspisninger mod madspild i løbet af uge 39 i anledning FN’s internationale madspildsdag 29. september. Sæt kryds i kalenderen, hvis I har lyst til at lave jeres egen fællesspisning. Læs meget mere om Folkekirkens Nødhjælps fællesspisningskoncept her

Flere Grønne kirker afholder fællesspisninger mod madspild, blandt andre:

Sankt Lukas Kirke i Århus, som er Grøn Kirke siden 2021, byder i forvejen på fællesspisning flere gange om måneden. Derfor er det helt naturligt, at vi benytter et af måltiderne til at sætte fokus på madspild og på den måde bevidstgøre deltagerne om grønne tiltag, fortæller Lærke Lilholt Hansen fra Lukas Kirken.
Læs om: Sankt Lukas Kirkens Grønne omstilling

Jerne Kirke i Esbjerg afholder i igen i år fællesspisning i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, og de glæder sig.

Sissel Holse, som er Kirke- og kulturmedarbejder, fortæller, at der er en naturlig sammenhæng mellem det at være Grøn Kirke og afholde fællesspisning med fokus på madspild: ”Det handler om omsorg for vores verden og om næstekærlighed for de mennesker, som lider af sult. Og om ansvar – for vi er fælles om problemerne, så kan vi også være fælles om løsningerne.”

Sissel gør brug af Folkekirkens Nødhjælps materiale om at mindske madspild, og oplever at materialet er med til at understrege paradokset i madspild og sultkatastrofer, og at refleksionsspørgsmålene sætter gang i samtalerne rundt om bordene.
Læs om: Fællesspisning i Jerne Kirke her .

Læs mere om fællesspisningerne på nødhjælp.dk/modmadspild og kontakt gerne projektleder Casper Just på caju@dca.dk eller tlf. 50602037.

print
Tagget , ,