Grønne Aktiviteter med kirken

Inspireret af; Håb til handling: inspirationshæfte, 2020

Billede: Forsiden af inspirationshæftet; Håb til handling

Grøn Kirke har et partnerskab med Håb til handling, KFUM-Spejderne og Folkekirkens Nødhjælp. Partnerskabet har fokus på at beskytte skaberværket og passe på vores fælles klode. Formålet med partnerskabet er at skabe håb blandt børn og unge og give dem medansvar for at passe på vores jord. I den forbindelse har Håb til handling lavet et hæfte med praktiske og inspirerende måder at forholde sig til skaberværket på. Nedenfor kommer en praktisk måde, hvorpå man kan forholde til skaberværket i kirkesammenhæng;

Naturpilgrimsvandring

Lav en pilgrimsvandring ude i naturen med din kirke. Pilgrimsrejsens syv nøgleord: frihed, enkelthed, langsomhed, stiled, bekymringsløshed, fællesskab og spiritualitet. 

1. Tidspunkt: vælg et godt tidspunkt på året.

2. Find en rute der passer deltagerne.

3. Lav stop undervejs. Her er der plads til at lave aktiviteter så som træplantning eller æblemeditation.

Se mere her: https://spejdernet.dk/aktivitet/naturpilgrimsvandring/

Affaldssortering

I denne aktivitet skal I skal ud og samle affald. Efter I har samlet affald, holder I en andagt der omhandler 10 lovprisninger af naturen, og derefter 10 bekymringer for naturens tilstand.

Se mere her: https://spejdernet.dk/affaldsandagt

Plant et håb

I Uganda har kirken sat klimaet på dagsorden og planter en masse træer med de lokale. Derfor kan vi være med til at bakke op om tanken, ved at vi planter træer herhjemme. Plant-et-håb er hvor vi kan være med til at bede og stå sammen med vores medmennesker i Uganda.

Se mere her: https://spejdernet.dk/plathaab

Tagget , , ,