Nordrup Øster & Farendløs kirkegårde er blevet grøn

Nordrup øster & Farendløse kirkegård ligger i Ringsted.
De fortæller at de har i Nordrup øster og Farendløse Kirke arbejdet og gennemgået materialet med Grøn Kirkegård og opfylder nu 33 ud af de 50 punkter på tjeklisten. 

De har allerede et udvalg, der arbejder med Grøn Kirke i kirkerne, og i relation til Nordrup Kirkeskov. Det har de forsøgt at ”udvide” til også at omfatte kirkegården og er derfor nu grøn kirkegård. 

Begge kirker har været Grøn Kirke i 5 år, og har derfor allerede arbejdet en del med ”Grøn Kirkegård”, som vi har nu tilføjet som et helt naturligt punkt.

En del af arbejdet med ”Grøn Kirkegård” har været at beplante de tomme gravsteder med forskellige stauder, der udover at gøre kirkegården smuk at se på, også er med til at styrke biodiversiteten. 

Graver Frederik Bjørk fortæller: Det sværeste er at bryde vaner og rutiner og ”det plejer vi”, for at tænke nyt. Det gælder f.eks., at vi tidligere har brugt tid på at samle og fjerne blade fra kirkegården, hvor vi nu ”gemmer” dem for at styrke biodiversiteten. Det positive er, at det er blevet nemmere at søge information og ny viden, som medfører nytænkning på kirkegården – og ambitioner på naturens vegne”

Læs mere om Nordrup øster & Farendløse kirkegård her

print
Tagget ,