Viborg stift er blevet Grøn stift

Nedestående tekst er skrevet af  Henrik Helms, Kommunikationskoordinator for Viborg Stift. 

En grøn stiftsadministration
Viborg stift er blevet en del af Grøn kirke og godkendt som grøn stiftsadministration, hvor de opfylder 27 punkter på en tjekliste udarbejdet af Grøn kirke.

Sussi Madsen i køkkenet har fokus på indkøb af økologiske madvarer, Mette Nielsen har sørget for, at der er sensorer på gangene og kopimaskinen printer på begge sider og helst i sort-hvid, og Vibeke Lund er i dialog med renovationen, for at se på, hvordan vi bedre kan sortere vores affald. Dette er blot et lille udpluk af de opgaver de femten medarbejdere på stiftsadministrationen hjælper aktivt med på for at gøre bispegården i Viborg så grøn og bæredygtig som muligt.

 

Et konstant fokus
Det er naturligt for os i stiftsadministrationen at følge trop med de mange kirker i stiftet som i forvejen arbejder med bæredygtighed, siger stiftskontorchef Bodil Abildgaard.
Der er fokus på de varer som indkøbes, og også hvad hver enkelt medarbejder kan hjælpe med til, for at gøre en forskel.

Der er nedsat en lille arbejdsgruppe i stiftsadministrationen, hvor man har arbejdet frem imod at blive godkendt som grøn.
Vi har været igennem en lang tjekliste som er udarbejdet af Grøn kirke, for at se hvad vi allerede opfyldte og hvad vi kunne ændre på, fortæller kontorfuldmægtig Vibeke Lund.

Men arbejdsgruppens opgaver slutter ikke her, for man fortsætter med at kigge på, hvad man kan optimere og ændre på.
Som at slukke for lyset på sit kontor, når man skal til møde, deltager i initiativer som at tælle skridt eller cykle på arbejde.

Bag Grøn Kirke står Danske Kirkers Råd. Det er en økumenisk arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra flere forskellige kirkesamfund og kirkelige organisationer i Danmark.

En del af noget større
Arbejdsgruppen i stiftsadministrationen er blot et af stederne, hvor man kan se at Viborg Stift arbejder med bæredygtighed og den grønne omstilling. Stiftsrådet har også nedsat et Grønt Udvalg, der er blevet skabt med det formål at hjælpe de enkelte menighedsråd godt på vej.

Det gør udvalget ved at agere inspirationsbank, der giver kirkerne et holdepunkt i en verden af muligheder. Her kan de søge ny viden, trække på andres erfaringer og skabe overblik over netop deres muligheder. Blandt andet har udvalget tidligere samarbejdet med arbejdsgruppen Grøn Kirke om et kursus for stiftets gravere. Det har betydet, at mere end 200 gravere nu er klogere på, hvordan de bedst giver deres bidrag til den grønne omstilling.

Læs mere om Viborg stift på deres hjemmeside her

print
Tagget , ,

En tanke om “Viborg stift er blevet Grøn stift

  1. […] Viborg stift er blevet Grøn stift – GRØN KIRKE […]

Der er lukket for kommentarer.