Villingerød er Grøn Kirkegård

Villingerød kirke

Villingerød er ny Grøn Kirkegård

Villingerød Kirke i Frederiksværk provsti har været grøn siden 2020 og  nu vil  kirkegård også gerne være med. Og det er de kommet.

Der er nedlagt et grønt kirkegårdsudvalg bestående af 4 personer. Villingerød kirkegård  har tjekket 27 punkter af på tjeklisten, plus 1 ekstra og noteres derefter som Grøn kirkegård. Der er dog en ambition at kunne tjekke flere punkter af med tiden. 

Der ud over har de har etableret en 800 km2 klima/biodiversitetshave med ca. 85 hjemmehørende danske planter. Haven er blevet indviet i efteråret 2021 af Biskop Peter Birch og formanden for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Carl Bruun. Villingerød kirke skriver inde på deres hjemmeside at "Planterne er sat efter en nøje plan, med blomster i mange farver, som tiltrækker insekter og dermed andet liv. Under jorden vil biodiversiteten vokse som følge af en stigende mængde rødder og andet organisk materiale. De blandede buske og træer vil give føde- og levemulighed for andre, mindre dyr og vil især i vintertiden betyde en positiv forandring i forhold til… græsplænen.  Opbygning af muldlag, humusindhold og levende biomasse under jorden vil medføre lagring af CO2 i mange år". 

Læs mere om Villingerød kirkegård her

Villingerød have
print
Tagget , ,