Klimastafetten

Vil du fortælle om klimaforandringernes konsekvenser på en pædagogisk måde i en prædiken, andagt, eller børneaktivitet? Så brug Kirkernes Klimastafet.

​En kuffert med en budskab

Klimastafetten er en kuffert med kaffe, sten, koraller og majs fra Mellemamerika, Grønland, Stillehavet og Malawi. Hvert element fortæller en historie om klimaforandringernes konsekvenser på kloden og på vore medmennesker. Brug den i en andagt, gudstjeneste eller børneaktivitet.


En liturgisk byggeklods
Klimastafetten kan bruges i en andagt, gudstjeneste en børneprædiken eller anden aktivitet, hvor der skal fortælles en levende historie om vores ansvar for skaberværket. Få inspiration til at bruge klimastafetten her på siden og også i de liturgiske byggeklodser vi har samlet her. Åben dokumenterne og søg på 'klimastafet'.

Hvordan bruger jeg stafetten?

Hvordan bestiller jeg stafetten?


Sten fra Grønland

Grønland er et af de steder, der er hårdest ramt af klimaændringerne. Flere steder smelter indlandsisen og viser klipper og sten, som aldrig er set før.

Vi har hentet sten hjem fra Grønland i samarbejde med Danmark og Grønlands geologiske undersøgelser. Stenene kommer fra den nuværende gletscherrand på Grønland, og har først set dagens lys indenfor de seneste 10 år pga. isens smeltning.

Læs mere om stenene fra Grønland


Koraller fra Stillehavet

På Stillehavsøerne mærkes og ses klimaforandringerne tydeligt. Man kalder Stillehavsøerne for "kanariefuglen i kulminen". Det er der man mest tydeligt ser, at klima er i gang med at ændre sig.

Vi har hentet koraller hjem fra Leleuvia i samarbejde med Pacific Conference of Churches.​

Læs mere om korallerne fra Stillehavet


Majs fra Malawi

I Malawi i Sydøstafrika bliver den lokale befolkning mærket af klimaændringerne, der betyder længere tørkeperioder og derved dårligere høst.

Vi har hentet majs hjem fra Malawi i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere om majsen fra Malawi


Kaffe fra Mellemamerika

Klimaforandringerne er allerede alvor i Mellemamerika, hvor den vigtige kaffeproduktion lider under ustabilt vejr og stigende temperaturer. I Nicaragua vil størstedelen af landets hovedeksport være ædt af vejret om blot 10 år. I Nicaragua vil størstedelen af landets hovedeksport være ædt af vejret om blot 10 år. Det er ikke kun katastrofalt for de fattige bønder – det kvælende klima rammer også kaffeelskere herhjemme.

Læs mere om kaffen fra Mellemamerika